Eyes on me...

sâmbătă, 4 februarie 2012

Una calda...

 
        ...una rece!Cum spuneam intr-un post zilele trecute viata e frumoasa...dar nu e numai in roz!Din pacate!Ne mai rezerva si zile gri...sau negre!!!Dar nu negre ca nu am ultimul model de "aifon"!Sau nu stiu ce geanta de firma!!Negre,pe bune!Negre ca cineva drag e bolnav,negre ca esti dat afara de la servici si ai 2 copii de crescut...Astea sunt zilele negre!!!Nu altele!
      Zilele astea m-au pus pe ganduri!Am scris despre dreptul de a fi fericit!Am scris despre cei care vor sa moara doar din simplul motiv ca viata lor la 20 ani e plictisitoare!
     Eu,una daca mai aud pe cineva ca se plange ca viata lor e grea,dintr-un motiv din asta inventat...il iau la bataie!Virtual!Aveti noroc ca e doar virtual!Ca moldoveanca e fortoasa!Asa ca..va rog sa va ganditi de doua ori inainte sa va plangeti!Si faceti diferenta intre a plange(care uneori face bine) si a te plange(care nu face bine,ba dimpotriva!).
     Mereu iti spui ca tie nu ti se poate intampla!Mereu ai impresia ca pe tine si pe cei dragi tie nu te poate atinge nimic!Sanatosi suntem!Sanatosi vom fi!Si noi si cei dragi!Dar nu e chiar asa!Cum am mai zis...viata uneori iti arata si partea mai intunecata!In ultimii ani...din pacate...am auzit tot mai des cuvantul cancer!O boala parsiva ce nu sta la discutii cu tine...oricat de mult te-ai ruga de ea!Nu te anunta in nici un fel ca e prezenta decat atunci cand e prea tarziu...Ea nu sta la discutii...ea te darama in cateva luni!Nu o intereseaza ca esti inca tanar...nu ii pasa ca ai doi copii ce trebuie sa aibe o mama alaturi...Nu da doi bani ca vrei sa fii bunic si vrei sa iti tii nepotii in brate!
    Asa ca va rog...daca aveti parinti care nu se simt tocmai bine...Frati,surori,bunici,prietenii...Luati-i de manuta si duceti-i la o vizita medicala!La un control de rutina!Cei 50 de lei cheltuiti pe un consult la timp s-ar putea sa te scuteasca de milioane de lei cheltuiti...poate prea tarziu...Poate cei 50 de lei iti salveaza viata!Nu mai stati...Aveti o problema...tratati-o!Macar identific-o la timp...Cat inca nu e prea tarziu...
    Esti sanatos?Atunci sa nu iti bati joc de sanatatea ta!E lucrul cel mai de pret pe care il ai!
  E trist!Dar din pacate ti se poate intampla si tie...sau celor dragi tie!Nu te gandi ca tie nu are cum sa ti se intample...Fii preventiv!Te roaga,Vis!
   Azi,Vis e trista!Dar are puterea sa se bucure de zapada de afara!Ii sclipesc ochii cand se gandeste ca maine se va da cu sania!Zilelor gri Vis le pune fundite roz!Azi,Vis e trista dar vede jumatatea plina a paharului!
   

13 comentarii:

  1. Eu imi bat joc de sanatatea mea..inca merg pe principiul "scopul scuza mijloacele"..
    Bun articolul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!Nici un scop nu te scuza de faptul ca iti bati joc de sanatate!Cred ca la tine am citit faza cu pantalonii uzi,nu?Ar trebui sa fii batuta ptr asta! :)
      E sanatatea ta in joc!Nu te juca!E periculos!

      Ștergere
  2. "Asta-i pentru mine sa-mi amintesc la batranete
    Ca sanatatea mea s-a dus pe p*la-n tïnerete"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca aveam buton de Like la comentarii..la al tau dadeam like! :D

      Ștergere
  3. dap...uneori ma plang, dar de multe ori imi cumpar ce imi place pentru ca-mi strang bani si vreau sa dau si meditatii, dar cand plang...ei bine;-<

    RăspundețiȘtergere
  4. In scoala militara am facut vreo doi ani Filozofie,nu avea nici-o tangenta cu comunismul sau capitalismul .i-am studiat pe Aristotel,Anaximandru,sofocle,etc..si filozofia in general,nu ca ma laud dar eram printre cei mai buni din grupa si-l aveam ca lector pe col Judea[era bun tare].Tin minte ca ajunsesem la un moment dat sa enunte un obiect si noi sa dezbatem in jurul lui.exemplu;"luna",dpdv astronomic,fizic si ca expresie a noptii ,a iubirii ,a muzei poetice etc.Dar sunt unele subiecte care nu prea-si au rostu a fi puse in dezbatereEx:"o bilutza din nas',scuze dar asa si tu cu "zile albe-zile negre"-adica digeram digeram dar nu tot ce zboara se mananca.[Ia-o ca pe un sfat de la un parinte- nu te zburlui la mine]

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca pe un sfat l-am luat!Nu imi permit sa ma zburluiesc la dumneavoastra! :)
      Eu va doresc o duminica placuta!

      Ștergere
  5. Zi-mi zodia si grupa sanguina ca sa-ti fac un portret psiho-fiziologic.sa ai si tu o duminica placuta
    ,ca pe la noi e jale mare ,din cauza ploii inghetate copacii s-au incarcat prea tare si se rup crengi,copaci cad pe oameni pe masini +bucati mari de gheatza,pe jos e sticla ,vai de noi .baiatul mei cls.x a se bucura ca maine nu fac scoala.,s-ai inchis.Pa ,pa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt pestoaica,21 februarie 1986,AB4!Daca e de rau va rog sa nu imi spuneti! :))
      Multumesc...Pe aici ninge ca-n povesti..tocmai am ajuns acasa...si am mers pe unde era zapada mai mare...:D M-am bucurat maxim de plimbarea pana acasa! :D
      Are mini vacanta,baiatul...e normal sa se bucure! :)
      O seara frumoasa! :)

      Ștergere
  6. AZI MA GANDEAM SA SCRIU DESPRE ..... SANATATE :), ACUM CAND DOAMNA GRIPA SAU UNA DIN SURORILE EI A PLECAT DE LA MINE , MAI AM NISTE DURERI IN PIEPT , DAR MA DESCURC :)
    O SAPTAMANA AM FOST ROBOT , TEMPERATURA ;FRISOANE SI MUNCA .
    DAR UITE CA MOLDOVEANCA MEA FAVORITA SCRIE DESPRE .....SANATATE .
    CRED CA NUMAI NOI ROMANII NE URAM SANATATE , STIM CA NE LIPSESTE .
    TE ROG SA NU MAI FII TRISTA , AFARA NINGE CA-N POVESTE ( LA MINE IN CARTIER SE INTAMPLA ASTA )
    TOATE CELE BUNE !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ca a plecat...sa nu o pomenim ca poate iar apare...:)
      Pai tocmai vin de la o plimbare prin zapada...Stiu ca ninge ca-n povesti!E magic afara! :)
      Sanatate multa!O seara frumoasa!

      Ștergere
  7. Buna Creatura Visatoare-nume predestinat,cine ti l-a dat?Esti o fire introvertita ,plina de imaginatie ,de multe ori preferi sa traiesti cu imaginatia ta decat sa ai o conversatie directa cu o persoana.Tocmai aceasta fascineaza barbatii din jurul tau dar ii respingi unul cate unul din doua motive;ai fost "pacalita'rau candva si ti-ai cam pierdut increderea in barbati,si "pretentiile "tale sunt prea mari ,esti cam ezitanta.Iti iubesti familia ,ai dragoste de copii,esti o fire artisticasi iti place sa asculti necazurile prietenilor si sa le dai sfaturi.Latura ta emotionala ramane in urma celei intelectuale si pentru a trece acest impediment trebuie sa incerci si riscul.Uneori nu totul in jur este dupa dorinta noastra ,nu toate ne ies ca la carte ,exista si hopuri pe care trebuie sa ni le asumanm.Esti plina de contradictii si cam sovaitoare dar cu multa vointa si dorinta poti surmonta acest aspect.Ai putini prieteni dar acestia sunt devotati si apropiati..Sa te feresti de afectiunile ovariene si psihice.Tu esti genul eterat,sensibil si fragilcu o blandete specifica intiparita pe chip.Porti o coafura cam neingrijita[rebela],esti genul femeii de interior.raspunzi cu promtitudine stimulilor emotionali.In perioadele cu luna plinaesti foarte activa si eficace[oi fi cumva femeia -lup?],ai anumite stari de nervozitate iar in noptile cu luna noua esti cam obosita si deprimata.Deocamdata duci o viata monotona si cam plictisitoare dar iti prevad un viitor calm si fericit..Dai dovada de tact,esti inteligenta,respectuoasa,si nu urasti cu toata fiinta ta ,esti cam iertatoare..Poti face o casatorie reusita cu un capricorn.Din conflicte iesi castigatoare.
    Femeia peste este plina de sensibilitate si tandrete.doreste sa fie dominata si iubita.iar satisfactia sexualaare o mare importanta pentru ea,putand prelungi clipele de intimitate mult timp.Nu e foarte greu de cucerit,caci este foarte maleabila si doreste sa traiasca intr-o ambianta pasionala.Fidelitateanu este punctul lor forte si se poate desprinde usor de partener atunci cand relatia lor inregistreaza o scadere.Cele cinci elemente care ne influenteaza viata prin calitatile lor sunt;metalul,apa,lemnul.focul si pamantul.
    Dupa zodiacul chinezesc esti femeia "TIGRU"[eu sunt tigri2]
    pietre pretioase;diamant,rubin,granat.Femeia tigru este o persoana energica ,dinamica si impulsiva,care se arunca in valtoarea vietii fara a cugeta prea mult si neintelegand reprosurile ce i se fac uneori in acest sens..Ii place sa iasa in evidenta,sa fie in centrul atentiei oriunde se afla si uraste orice fel de constrangere.Adeseori incalca conventiile sociale pentru a-si atinge scopurilesi uneori nu da dovada de prea multa prudenta.Inspira admiratie si teama..Are calitati deosebite de gazda si gospodina.Este incantatoare ,are reactii prompte,buna mama pentru copii,iubitoareeeee....Inchei deocamdata ca ma dor degetele ..iti doresc tot binele din lume[tigri2]

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce draguuuuut!Va multumesc din suflet!Multumesc ptr timpul acordat! :) Numele?Mi-a zis cineva odata ca sunt o creatura pe cat de speciala pe atat de periculoasa!!! De acolo Creatura...iar visatoare sunt...de parca nu s-ar sti! :)
      Pana acum nu am acordat importanta noptilor cu luna plina dar de acum o sa fiu mai atenta! :)
      Si sa stiti ca in mare...aveti dreptate...Iar coafura e rebela!Parul valvoi dar nu neingrijit! :)hi hi hi...M-ati binedispus!Multumesc inca o data!Si Visatoarea va doreste tot binele din lume,dumneavoastra si copiilor...si muuulta,multa sanatate! Noapte bunaaaa! :)

      Ștergere

Uimeste-ma...